Lajmet Arkiva
Oda e Noterëve të Kosovës shpreh shqetësimet e saja rreth reagimeve të fundit të publikuara në media lidhur me procesin e emërimit të noterëve të rinj. Vlen të theksohet se ONK edhe më parë, përfshirë periudhën kur Ministria filloi procesin e ndryshim/plotësimit të Ligjit për Noterinë, kishte reaguar dhe paralajmëruar si Ministrinë e Drejtësisë ashtu […]
Prishtinë, 05 Tetor 2019 – Oda e Noterëve në bashkëpunim me Projektin e financuar nga BE “Mbështetje Profesioneve të Lira Ligjore dhe Odës së Avokatëve”, mbajtën trajnimin radhës për Noterët e Republikës së Kosovës. Hapjen e këtij trajnimi e bëri z. Aliriza Beshi, Kryetar i Odës së Noterëve dhe me një fjalë rasti të pranishmëve […]
Me ftesë të Kryetarit të Unionit të Noterëve të Turqisë z. Dursun Cin, Oda e Noterëve të Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Kryetari z. Aliriza Beshi dhe z. Bilgaip Maznikar, Kryesues i Komisionit Disiplinor, morën pjesë në Kongresin e 48të të Unionit të Noterëve të Turqisë Në këtë kongres përveç paraqitjes së raportit vjetor, […]
Oda e Noterëve të Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Kryetari z. Aliriza Beshi po merr pjesë në vizitën studimore të organizuar nga Projekti i financuar nga BE “Mbështetje Kodit Civil të Kosovës”, për datat 27-29 Maj 2019, në Hagë të Holandës. Poashtu në këtë vizitë studimore pjesëmarrës nga delegacioni i Kosovës janë Deputet nga […]
Me ftesë të Kryetarit të Unionit të Noterëve të Turqisë z. Dursun Cin, Oda e Noterëve të Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Kryetari z. Aliriza Beshi dhe z. Arbër Shabani, Sekretar Teknik, morri pjesë në Ditët e Notariatit Turk, të mbajtura në Ankara për datat 3-5 Maj 2019. Për nderë të shënimit të këtyre […]
Me ftesë të Odës së Noterëve të Austrisë, në Konferencën e 31-të Europiane të Noterisë, me temë “Europa si një parim unifikues – ambicie dhe realizim”, e cila po mbahet në Salzburg të Austrisë nga data 25-26 Prill 2019, po merr pjesë dhe Oda e Noterëve të Kosovës e përfaqësuar nga z. Aliriza Beshi, Kryetar i […]